Your browser version is outdated. We recommend that you update your browser to the latest version.


Projectopzet

Netwerk:  
GGA Noordoost Brabant  GGA ‘s-Hertogenbosch  Rotary Schaijk – Ravenstein  VVN afdeling Maasland, (Regio Oss)  VVN Landerd  Basisonderwijs  Politie  Brandweer  Gemeenten  Verkeersouders  Fontys Fydes

Doelgroep: 
Leerlingen uit groep 8 van het Basisonderwijs
   
Doelstelling: 
Een goed voorbereide leerling, die de eigen school-thuis-route zo veilig mogelijk aflegt

Succesfactoren: 
Bewustwording van de noodzaak  Verkeerseducatie  Goede organisatie  Herkenbaarheid bij groot publiek  Media aandacht
Samenwerking van alle partijen  Steun vanuit de verkeersouders

Product:  
Een diversiteit van producten afgestemd op de doelgroep. Hierbij valt te denken aan lesbrieven, audiovisueel materiaal, workshops, eigen presentaties en andere eigentijdse interactieve werkvormen middels de digitale middelen. In de producten zal zelfwerkzaamheid en de eigen persoonlijke leerervaring duidelijk aanwezig zijn.

Verantwoording:
Na de zomervakantie gaan de nieuwe brugklassers massaal op de fiets en op weg naar hun nieuwe school. Ze krijgen daarbij te maken met nieuwe verkeerssituaties. Elk jaar komen hierbij tientallen kinderen om het leven en raken er honderden gewond. Het project “Nu èn straks, veilig naar school!” spoort de leerlingen aan op een actieve en eigentijdse manier bewust te worden van de school-thuis-route en confronteert ze met de gevolgen van onveilig gedrag voor hun zelf en voor anderen.

Algemeen:  
Om de duurzaamheid van dit project te garanderen heeft de uitwerking een professionele uitstraling en een verantwoorde inhoud. Draagvlak vanuit het netwerk in combinatie met kwaliteit van producten is onontbeerlijk voor dit project.